​Archeologie leuk en levendig? Jazeker!

Dat bewijst het Eicha Museum.
In de vernieuwde opstelling komt het verleden van Bergeijk en de Kempen op interactieve wijze tot leven.
Hoe overleefden rendierjagers of wat aten de Romeinen?

Beleef het persoonlijke achter de voorwerpen in levensechte filmprojecties of loop over de glazen vloer en bekijk de ondergrondse middeleeuwse waterput.

Natuurlijk kunt u ook genieten van meer tastbare bodemvondsten in de vitrines beneden en op de eerste verdieping. Daar bevindt zich ook het restauratieatelier. Met een beetje geluk ziet u er iemand aan het werk. Het Eicha Museum wordt ook door kinderen zeer gewaardeerd.
Hele groepen scholieren doen het museum aan, zelfs de hele kleintjes. Voor hen is de zeer nabij gelegen Kinderboerderij ook een bezoekje waard.

Ook een bezoek aan de prachtige Beelden en Bloementuin Mien Ruys, achter het museum, is zeer aan te raden. De Bergeijkse kunstenaar Harry Verhoeven heeft hier een aantal kunstwerken geplaatst. Verder staat hier ook het Glazen Paviljoen dat door de Rabobank is geschonken ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum.